Om Rosenvik
Arbeidsinkludering siden 1962
Rosenvik AS er en moderne arbeidsinkluderingsbedrift, godt forankret som en betydelig hjørnesteins- og samfunnsbedrift i lokalsamfunnet.
Rosenvik er en av landets omtrent 100 arbeidsinkluderingsbedrifter, og har et bredt tilbud til arbeidssøkere. Dette kan du lese mer om under fanene Arbeidsliv og Kompetanse. Vi har en stab på i overkant av 20 ansatte med høy og relevant kompetanse. I tillegg har vi til enhver tid ca. 100 personer tilknyttet oss gjennom ulike tiltak.
Hovedkontoret vårt er på Orkanger, og vi har en stor avdeling i Meldal.
Samfunnsoppdraget til Rosenvik
Vårt samfunnsoppdrag er å hjelpe mennesker som har havnet utenfor arbeidslivet tilbake i arbeid, eller over til andre varige løsninger. Vi skal også tilby varig tilrettelagte arbeidsplasser til de som trenger det.
Vi har i mange år hatt et tett og fruktbart samarbeid med NAV og lokalt og regionalt næringsliv, for sammen å kunne utføre vårt felles samfunnsoppdrag. Slik har hundrevis av mennesker kommet tilbake i arbeid i vår region opp gjennom årene, i tillegg til de mange hundre som har hatt Rosenvik som sin arbeidsplass. Vi samarbeider med lokale NAV-kontor og NAV Trøndelag. Dette er et godt og konstruktivt samarbeid, hvor vi har et felles mål om at flere skal kunne ta del i arbeidslivet. Vi har kontinuerlig fokus på å være en god tjenesteleverandør til NAV, og møte de behov som til enhver tid er i samfunnet.
Det er enkeltmennesket som er i fokus i det arbeidet vi gjør. Å bidra til at den enkelte kjenner på mestring, opplevelse av å ha kompetanse og bli tatt på alvor er viktig i en endringsprosess. Vi vet alle hva det betyr for oss å bli sett, og få muligheten til å bidra i samfunnet der vi kan. Å kunne styre sitt eget liv og ta egne valg – det er den enkelte som har best forutsetning for å stake ut riktig kurs for seg selv – til et liv med god livskvalitet.
Historie
Rosenvik AS ble stiftet 29.september 1962, etter initiativ fra Sigurd Olsen (LHL) og Jostein Mælen, trygdesjef i daværende Orkanger kommune. Kommunen medvirket til at det ble satt ned et arbeidsutvalg som arbeidet videre med saken. En rekke virksomheter og ideelle organisasjoner deltok på stiftelsesmøtet, i tillegg til kontorsjefer og ordførere fra de daværende kommunene Orkanger, Orkland og Orkdal.
Rosenvik på tidlig 60-tall.
De tidligste produksjonslokalene ligger til venstre for hovedhuset på gården.
Foto: Widerøe
Før arbeidsinkluderingsbedriften
Rosenvik var opprinnelig en husmannsplass under Øvre Rømme. Den ble den gang kalt Grindplassen eller bare Grinda. Første mann på denne gården var Erik Levanger som kjøpte gården i 1842. Levanger var kontorist hos sorenskriver Andreas Boghart Richter, men drev også garveri, landhandel og utlån av penger. Etter Erik Levanger, som gikk konkurs, kom Hans Wilmann til Rosenvik. Wilmann solgte til dr. Hoffmann og han igjen solgte til Thams i 1912. Thams la en del, Sponinichgjerdet, til Bårdshaug gård. Dette areal ligger på samme side av Orkdalsveien som Bårdshaug ligger. Kommunesenteret og Aldersheimen med avlastningsboliger er satt opp på dette området. Resten av eiendommen, på den andre siden av Orkdalsveien, solgte han til Peder A. Ustad, som igjen solgte til Fredrik Husby og i 1916 solgte Fredrik Husby til kommunen. Kommunen ominnredet Rosenvik til aldersheim. (Fra Orkangerboka – Håkon Hoff)
Arbeidsinkluderingsbedriften
Engasjementet for å få etablert en arbeidsinkluderingsbedrift på Orkanger var stort. I tillegg til de som møtte på stiftelsesmøtet, hadde Orkla Grube AB og daværende Geitastrand kommune gitt forhåndstilsagn om tegning av aksjer. Under stiftelsesmøtet fikk selskapet navnet Orkdal Produkter AS, og selskapets forretningskontor ble lagt til Orkanger.
Senere viste det seg at det navnet som var valgt på selskapet kom i konflikt med et selskapsnavn innenfor Orkla Grube-konsernet, og etter anmodning fra Orkla Grube AB ble navneendring tatt opp til behandling på ordinær generalforsamling i selskapet 29. mars 1963. Navnet ble da endret til Aktieselskapet Rosenvik-Produkter. Navnet Rosenvik ble valgt fordi selskapet hadde fått tildelt tomt for å bygge industribygg på den gamle gårdseiendommen Rosenvik.
Aktieselskapet Rosenvik-Produkter ble etter hvert noe tungvint og vanskelig å kommunisere. På generalforsamling den 21. juni 2000 ble derfor navneendring på ny tatt opp til behandling, og selskapets navn ble endret til Rosenvik AS.
Eierskap
Aksjonærregisteret har gjennom årene endret seg ved nytegninger, kommunesammenslåing og overdragelser. Fra juni 1985 til mai 1989 var også Sør-Trøndelag Fylkeskommune aksjonær i selskapet. Fylkeskommunen eide 400 aksjer som de i 1989 overdro til Oppdal Kommune. Gjennom fusjon med Meldal ASVO i 2009, ble aksjekapitalen utvidet med 53 aksjer á kr 250.
Pr. 31.12.2011 var 5205 av selskapets aksjer fordelt på 25 aksjonærer og selskapet selv eide 60 aksjer, til sammen 5265 aksjer. I 2018 gjennomgikk selskapet en endring av selskapsstrukturen, som medførte at det ble opprettet et morselskap – Rosenvik Holding AS. Oppdal kommune solgte sin aksjepost til Orkland kommune i 2023.
Rosenvik Holding AS eier alle aksjene i Rosenvik AS, Rosenvik Eiendom AS og Rosenvik Kompetanse AS, i tillegg til 20 % av aksjene i Grønørveien AS. Eierstrukturen i Rosenvik Holding AS er i store trekk den samme som den tidligere var i Rosenvik AS.
Følgende enkeltaksjonærer eier hver mer enn 5 % av de 5133 aksjene:
- Orkland kommune 86,50 %
- Skaun kommune 7,87 %.
Avdelinger
Orkanger
Rosenvik’s hovedkontor ligger i egne lokaler på Orkanger. Første byggetrinn stod ferdig i september 1963, og selskapet kom i drift i samme periode. Lokalene ble senere påbygd i 1970, 1980, 1981 og 2004. Bygningene huser i dag Bydelskaféen, Rosenvik Catering, Rosenvik Service og Logistikk, Rosenvik Kompetanse, Rosenvik Profilering og bedriftens administrasjon og veilederteam. Rosenvik Service og Logistikk har en betydelig arbeidsarena i Grønørveien 51, og deler dette arealet med Weld Partner og Orkla Engineering. I tillegg disponerer Rosenvik Logistikk et stort lagerlokale på Terna.
Meldal
I 1982 etablerte man en avdeling på Løkken Verk i Meldal. Etter ønske fra felles eier Meldal kommune, fusjonerte Rosenvik AS med Meldal ASVO AS i 2009. Rosenvik har i årene 2010-2019 hatt tilhold i Meldal Næringssenter på Løkken. Fra oktober 2019 holder Rosenvik Håndverk til på Storås.
Oppdal
I 1975 ble det etablert en avdeling på Oppdal, og Oppdal kommune ble registrert som aksjonær i selskapet. Avdelingen hadde opp gjennom årene en variert produksjon, men ble gradvis mindre benyttet som arena for avklaring og kvalifisering. Styret besluttet å avvikle avdelingen, som ble nedlagt i 2008.
Årsberetninger og årsrapporter
Se adressen vår i Google Maps.
Sentralbord
postmottak@rosenvik.no
Tlf: 72 46 61 00
For ytterligere kontaktinformasjon, se fanene for de enkelte avdelinger eller oversikt over ansatte.
Les vår personvernerklæring.
Følg oss på Facebook!
![]() |
![]() |
![]() |