ARR – Arbeidsrettet rehabilitering
Hva er Arbeidsrettet rehabilitering / ARR ?
ARR er et arbeidsmarkedstiltak, der målet er at du skal få bedre livskvalitet, og få hjelp til å mestre helserelaterte og sosiale forhold som i dag hemmer arbeidsdeltakelsen din. Gjennom blant annet arbeidspraksis, veiledning og funksjonsfremmende trening vil du få styrket arbeidsevnen din, og økt deltakelsen din i arbeidslivet.
Arbeidsrettet rehabilitering hos Rosenvik bygger på faglig anerkjente teorier og metoder.
ARR skal bidra til:
- At du bedre mestrer helserelaterte og sosiale problemer – dette styrker din deltakelse i arbeidslivet
- At du bedre mestrer jobbsituasjonen i en tilbakeføringsfase eller arbeidssøkerfase
- Å gi deg bedre kunnskap om deg selv, dine valgmuligheter og de beste løsningene for deg
- Å hjelpe deg å finne ut hvordan du bedre kan fungere i jobb
Hvem kan få tilbud om ARR ?
Du som har blitt sykemeldt, eller har fått arbeidsevnen din nedsatt, slik at du forhindres fra å skaffe deg eller beholde inntektsgivende arbeid.
Hvor lange varer ARR ?
ARR kan vare i inntil 6 uker. Trenger du mer tid, kan vi i samråd med NAV få forlenget tiltaket ditt opp til totalt 12 uker. Varigheten på tiltaket skal tilpasses behovene dine, ut fra din utvikling og muligheter på arbeidsmarkedet.
Hva inneholder ARR ?
- Individuell veiledning
- Gruppeveiledning
- Funksjonsfremmende trening
- Arbeidspraksis
Hva betyr det?
Individuell veiledning innebærer veiledningssamtaler med din veileder i Rosenvik, der dere sammen kartlegger dine ferdigheter som kan brukes i jobb, din helsesituasjon knyttet til jobb, forhold utenom arbeid som kan være til hinder for deg, dine ønsker om jobb og dine behov for tilrettelegging for å kunne komme tilbake i jobb. Sentralt i dette arbeidet står karriereveiledning. Du får også tilbud om treningsveiledning og livsstilsveiledning. Dersom du ikke har et arbeidsforhold i dag, vil du få tilbud om hjelp til jobbsøk og intervjuforberedelser.
Gruppeveiledning innebærer at du deltar i en eller flere av de ulike temagruppene våre. Å drøfte med andre som er i en lignende situasjon som seg selv, bidrar ofte til at man ser nye løsninger. Sammen med gruppeveileder og andre tiltaksdeltakere vil du reflektere og diskutere problemstillinger innenfor ulike tema:
- Stressmestring
- Fysisk og psykisk helse
- Bra mat for bedre helse
- Motivasjon, mestring, mine ressurser og valgmuligheter
Funksjonsfremmende trening betyr at du vil få tilbud om trening individuelt og i gruppe, sammen med treningsveileder. Du får et individuelt tilpasset treningsprogram og personlig oppfølging, og treningsprogrammet ditt vil bli evaluert og tilpasset fortløpende.
Arbeidspraksis hos din nåværende arbeidsgiver blir viktig for å få tilpasset arbeidssituasjonen din til dine tilretteleggingsbehov, og for å få prøvd ut om du kan greie å komme tilbake i den stillingsandelen du har hatt. Hvis du ikke har et arbeidsforhold, eller det viser seg at du bør finne ny jobb, vil vi i samarbeid med deg finne egnet arbeidspraksis for deg.
Hvordan søker du?
Ta kontakt med ditt NAV-kontor. Både du, arbeidsgiveren din og din sykmeldende behandler kan foreslå ARR. Det er ditt NAV-kontor som foretar den endelige vurderingen av om tiltaket er riktig for deg, og som henviser deg til Rosenvik. Du kan finne mer informasjon om ARR på NAV sine sider.
Kontakt oss:
Marianne Øien
Fagleder Arbeidsliv
marianne@rosenvik.no
Tlf: 958 22 483
Sentralbord
postmottak@rosenvik.no
Tlf: 72 46 61 00
Se adressen vår i Google Maps.
Følg oss på Facebook!